Vianočné trhy vyvrcholia charitatívnou zbierkou

21.12.2008 Stropkov

Stropkov/Prešov 21. decembra (TASR) - Tohtoročné Vianočné trhy v Stropkove, ktoré vyvrcholia v pondelok 22. decembra, majú predovšetkým dobročinný charakter.
V čase od 9. do 18. hodiny bude v štyroch prezentačných stánkoch na Námestí SNP prebiehať verejná finančná zbierka neziskovej organizácie Domu detí Božieho milosrdenstva, Domova sociálnych služieb, Občianskeho združenia Ohnivé srdce lásky a Slovenského zväzu zdravotne postihnutých, ktorú pripravili v spolupráci s mestskou samosprávou.
„Počas druhého ročníka Vianočných trhov chceme spoločne vytvoriť príjemnú sviatočnú atmosféru, ponúknuť ľuďom možnosť dokúpiť si vianočné dekorácie a malé dary blízkym. Rovnako poskytneme priestor pre všetkých, čo chcú v tomto období podporiť subjekty pôsobiace v sociálnej oblasti. Každá organizácia bude zvlášť prezentovať a predávať svoje výrobky, ktoré vznikli v tvorivých dielňach a celý výnos bude použitý na verejnoprospešné účely, \" povedala pre TASR štatutárna zástupkyňa OZ Ohnivé srdce lásky Stanislava Hubáčová.
Vianočné koledy budú na námestí znieť už od 9. hodiny. Okrem toho nájdu Stropkovčania v 20 predajných stánkoch výrobky z medu, dreva, textilu, sakrálne predmety a ďalší typický vianočný tovar. V rámci trhov si budú môcť návštevníci prezrieť výstavu betlehemov a program spestrí aj benefičný koncert žiakov Základnej umeleckej školy akademického maliara Františka Veselého.
 

Vyberte región